Compromís Ètic

A partir d’un document de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, he extret el meu compromís com a Metge, però que a l’hora he convertit en el meu compromís com a Regidor de l’Ajuntament de Lleida.

Dedicació Faig de l’atenció a la salut dels malalts, la meva principal activitat professional, i es precisament aquesta vinculació amb el món professional la que em permet palpar de primera mà la situació real de la societat.

Respecte Respecto la dignitat dels meus pacients, el seu dret a decidir, la seva intimitat i guardant secret de la informació que conec d’ells. El respecte és fonamental en qualsevol relació, sanitària i política. La meva activitat política i la relació amb les persones es basa en el respecte i l’educació.

Proximitat Tracto als pacients amb calidesa, estimació, i cortesia, procurant comprendre les seves emocions, mantenint la serenitat en temps difícils, i acompanyant en situacions greus. La proximitat en un regidor és fonamental, amb els veïns del barri, amb entitats de joves, i amb aquelles persones que et volen fer partícip de les seves preocupacions per la ciutat.

Lleialtat Cal donar informació clara i sincera dels seus problemes de salut, les opcions, riscos i beneficis previsibles i el meu consell, atenent les seves necessitats i creences. La meva lleialtat com a paer és amb els ciutadans, procurant sempre pels interessos de la ciutat i les seves persones, encara que puguin ser interessos contraris als meus.

Prudència No actuar sense informació adequada, ni recomanant accions poc provades, d’utilitat o segurament dubtoses o que aportin més risc que benefici, tant als pacients com als ciutadans.

Equitat Tracto tothom amb el mateix interès i fent bon ús dels recursos que disposo pel conjunt dels ciutadans.

Honradesa Mantenint els meus coneixements al dia, consultant quan calgui un altre professional de confiança, i evitant que altres interessos personals alterin aquest compromís. Treballant per complir els compromisos adquirits amb els lleidatans, i millorant-los sempre que podem. Ser conscients de les nostres limitacions, i no descarregar les culpes en els altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s